La Paeria - Ajuntament de Lleida
Pl. Paeria núm.: 1
25007 - Lleida
Spain / Espagne
Tel.: 973 700 300
Sobre l'accessibilitat a www.paeria.esSaltar menús

Accessibilitat Català Español English Français
Mapa web
INICI AJUNTAMENT NOTÍCIES TRÀMITS LLEIDA PLÀNOL TURISME NEGOCIS SUGGERIMENTS
Inici >> Notícies >> Chucho Valdés, Manhattan Transfer, Lee Konitz i René Marie, estrelles del Jazz Tardor

Chucho Valdés, Manhattan Transfer, Lee Konitz i René Marie, estrelles del Jazz Tardor

Data de publicació: 10/10/2005

El Festival de Jazz inclourà un concert per recaptar fons per als músics de Nova Orleans

CULTURA

El XIIè Festival de Jazz de Lleida presenta del 10 al 26 de novembre concerts de destacats artistes internacionals acompanyats per figures locals. Chucho Valdés, The Mahattan Transfer, Lee Konitz, René Marie i Luciana Souza, juntament amb el guitarrista lleidatà Alfons Enjuanes i la formació Dexterity, són algunes de les estrelles d'aquesta edició del festiva. L'activitat arrencarà en la vigília, amb un concert d'intèrprets de Nova Orleans en el qual es recaptaran fons per recuperar l'activitat musical al bressol del jazz, devastat per l'huracà Katrina.

El tinent d'alcalde Xavier Sàez ha destacat el gran prestigi i la qualitat dels músics que actuaran en aquesta sessió. La banda és el que s’anomena un “tot estrelles” del jazz tradicional: Mark Braud (trompeta), Lucien Barbarin (trombó), Tom Fischer (clarinet), James Pickford (piano), Kerry Lewis (contrabaix), Rob Espino (tuba) i Gerald French (bateria), i comptarà amb la cantant Charmaine Neville com a estrella convidada. La entrada d’aquest concert, que se celebrarà a l'Auditori Enric Granados, costarà 15 euros.

Programadors, promotors i agències han preparat dues gires europees (novembre de 2005 i març de 2006) per a un grup de músics de jazz tradicional de Nova Orleans, en les quals els ingressos van destinats als músics, posant a la seva disposició, sense recàrrec, els contactes i la feina de tots els intermediaris.

La primera de les gires, que porta el nom de The Spirit of New Orleans, comença l’1 de novembre a Londres. El dia 9 actuaran a Lleida, l'única ciutat catalana i la primera de l'Estat on es podrà veure aquest espectacle. Des d'aquí seguiran per Madrid, Pamplona, Barakaldo, Sant Sebastià, València, Múrcia, Vitoria i Oviedo. També tenen concertades actuacions a Portugal i Turquia.

Manhattan Transfer, al Barris Nord
El Festival de Jazz incorpora el Pavelló Barris Nord al ventall de locals que acolliran els concerts. El popular conjunt de jazz vocal Manhattan Transfer hi actuarà el dissabte 19 de novembre.

L'organització del festival -l'Institut Municipal d'Acció Cultural de la Paeria, l'Institut Català de les Indústries Culturals de la Generalitat i els Amics del Jazz- han destacat el pes del jazz vocal en aquesta dotzena edició. A més de Manhattan Transfer, el públic sentirà les veus de la brasilera Luciana Souza i les nordamericanes Rene Marie i Doris Cales, entre altres. The Funklab Quartet, Chucho Valdés Cuarteto & Mayra Caridad Valdés, Mikel Andueza Superquintet, Raynald Colom Quintet, Grant Stewart & Dexterity, Lee Konitz Trio, The Blue Rangers, Alfons Enjuanes Trio amb Fredrik Carlquist i Electrik Consort completen la programació.

Les entrades anticipades es posen a la venda a partir del dimarts 11 d'octubre.

<< Tornar
La nova porta de l'Ajuntament
 Avís legal
 Reconeixements
 © 2006 La Paeria
 
L'Agència de la Qualitat d'Internet