Inici

El nostre web-mail

Telèfons d´interès

Telèfons d´urgències

Horaris d´autobusos

El temps al Pla de l'EstanyBuscar notícies

Totes les notícies

Afegir notíciaTelestany

Punt d'Informació Juvenil (PIJ)

Fons d'imatges del Pla de l'Estany

Notícies

El 15è Festival de Jazz i Electrik Consort protagonitzen un excepcional cap de setmana musical al Pla de l’Estany  (23/05/08)


El Festival de Jazz de Banyoles fa temps que ha trobat la seva fórmula. Una programació repartida en espais i municipis diferents, i concerts que sempre tenen un plantejament original. Aquesta 2008 es viu la 15a edició d’un Festival que aquest cap de setmana concentra les propostes centrals. “Originalitat i qualitat. Són els criteris que utilitzem a l’hora de programar el Festival que, per pressupost, mai serà dels grans, però que sí que és dels més peculiars”, afirma Tavi Constans, del Taller de Músics. Fins el moment, la valoració és excel·lent. “Estem molt contents de l’assistència al 3r Jazztronòmic i també al concert d’alumnes del Teatre”.

 

Ahir a la nit el trio Bender vs Flexo va ser al City Arms per demostrar la força d’una formació poc usual: teclats, bateria i trombó que es combinen amb música electrònica. Aquesta nit, el Festival es desplaça fins al Centre Cívic de Porqueres amb Kilombo A4, una banda liderada pel guitarrista Toni Mena que aposta per peces que beuen del hard-bop, el cool, la música clàssica i el pop.

 

Per dissabte i diumenge hi ha un programa atapeït i alguns noms que sobresurten. A la 1 del migdia del dissabte, hi haurà un Vermut-Jazz a la Plaça Major de Banyoles, que preveu repetir l’èxit de públic de l’any passat. A les 6 de la tarda a Vilademuls s’escoltarà Nelson Project, una banda amb un nom que defineix un dels seus referents en el món del jazz, que és Oliver Nelson, a qui han dedicat el seu primer treball. A la nit serà el torn per Nan Mercader i el seu peculiar projecte, Electrik Consort, que alguns han batejat com a jazz ètnic. És la unió de tres grans músics que barregen tres instruments peculiars: l’antiquíssima viola de roda que toca Adrià Grandia, el modern stick de deu cordes que interpreta el reconegudíssim Guillermo Cides i les percussions del banyolí Nan Mercader. El concert serà a les 10 de la nit al Teatre Municipal en un concert organitzat conjuntament amb Joventuts Musicals.

 

El Festival es tancarà diumenge amb el ja tradicional picnic-jazz al Parc de la Draga, que aquest any s’ha programat amb el suport del segell Fresh Sound, que celebra el 25è aniversari. “Treballen amb primeríssimes figures i, per això, aquest picnic-jazz és d’una qualitat excepcional”. A la tarda actuarà Gorka Benítez. País de Cotó, pels més petits, Chris Cheek & Elisabet Raspall, Joan Monné Trio i les pintures i performances de Pau Morales donaran contingut a una jornada que començarà a les 12 del matí. 

 


Per població:
Per nom:

Afegeix la teva!

Una iniciativa del Consell Comarcal del Pla de l´Estany - Creada per COMEXUS.NET: Disseny Web

Tots els drets reservats