FESTIVALS KESSE 2002. MòSIQUES DEL MîN A TARRAGONA
FET2002

Ê

TORNAR A L'êNDEX
Ê

Ê
PLA DE LA SEU
CIDES & STICK
ENSEMBLE PROJECT

Ê
DIVENDRES 28 DE JUNY, 22.30 H  
L’stick Žs una barreja de baix i guitarra, inventat a la dcada dels 70 per Emmet Chapman, que es toca amb les dues mans, amb una l˜gica pian’stica, transformant el mœsic en un percussionista tˆctil sonor. Es tracta d’un instrument que enllaa perfectament tradici— i actualitat. De la mˆ del seu gran difusor, Guillermo Cides, gaudirem d’una instrumentaci— i forma de tocar original i desconeguda, en un muntatge excepcional tant pel que fa a la proposta musical com a la posada en escena que servirˆ per donar el tret de sortida a la tercera edici— del Festival Kesse.

ARGENTINA – HOLANDA – ANGLATERRA – CATALUNYA
Ê

Ê
PLA DE LA SEU
TEîFILO CHANTRE

Ê
DISSABTE 6 DE JULIOL, 23.30 H  
Te—filo Chantre Žs un compositor nascut a Cap Verd i instalálat des de fa dcades a Par’s. Des dels inicis de la seva carrera, les seves composicions, melodies dolces i ritmes ballables que barregen sons de Cap Verd i el Brasil, han destacat per la seva bellesa i qualitat. Lletrista de diversos temes de discos de Cesaria, Evora, ha colálaborat amb el director Emir Kusturica (el seu tema “Ausncia” va formar part de la banda sonora del film Underground). Tant amb el trio creat el 1995, com amb l’actual formaci—, ha visitat les mŽs importants programacions internacionals de world music.

CAP VERD
Ê

Ê
PLA DE LA SEU
MARRACATUS DE PERNAMBUCO

Ê
DIJOUS 11 DE JULIOL, 22.30 H  
Maracatus de Pernambuco ens proposa un viatge a travŽs de l’univers d’una de les tradicions mŽs importants del Brasil. Un nombr—s grup format per 10 mœsics i 12 ballarins ofereixen un espectacle de gran bellesa, que alhora d—na una noci— de la hist˜ria brasilera i de la seva estructura cultural, a travŽs dels ritmes contundents d’aquesta mˆgica tradici— musicoespiritual. Fruit d’un ampli projecte d’investigaci—, Maracatus combina amb mestria les tres cultures que van formar la tradici— brasilera: la indiana, l’africana i l’europea.

BRASIL
Ê

Ê
TEATRE AUDITORI
DEL CAMP DE MART
TARAF DE HAìDOUKS
EL RITME GITANO
DELS BALCANS

Ê
DISSABTE 13 DE JULIOL, 22.30 H ENTRADA 13 € / 11 € anticipada
Consulteu la secci— Espectacles
al Teatre Auditori Camp de Mart

ROMANIA
Ê
Ê
PLA‚A DEL REI
MARIA KALANIEMI
"RAMUNDER" TRIO

DISSABTE 20 DE JULIOL, 23 H  
Ramunder Žs el nom d’un heroic gegant de les llegendes escandinaves del segle XV i el nom triat per al recent projecte de la prestigiosa acordionista Maria Kalaniemi, junt amb la violinista Marianne Maans i el guitarrista i mandolinista Olli Varis. El punt de partida de Ramunder Žs l’ˆmplia colálecci— de mœsica folk de la gent de parla sueca a Finlˆndia. La interpretaci— d’aquestes canons tradicionals donen com a resultat una mœsica cˆlida, on l’acordi—, el viol’, els instruments de corda i les veus recorren un cam’ cap a un m—n fascinant i misteri—s.

FINLËNDIA
Ê

Ê
PLA DE LA SEU
NADIR 4

Ê
DIJOUS 25 DE JULIOL, 22.30 H  
Aquest grup sorgeix de les necessitats art’stiques i l’esfor personal dels seus membres. Interpreten les seves composicions i toquen instruments acœstics dissenyats per al grup (viol’ i guitarra). La mœsica de Nadir 4 Žs un intent d’enriquir el seu llenguatge clˆssic europeu amb les influnces de la mœsica clˆssica hindœ, la simplicitat i la dansa de les diverses mœsiques folkl˜riques, les idees de la mœsica contemporˆnia i la complexitat del jazz. Una formaci— original pel que fa a les composicions i mixta en all˜ que fa referncia a procedncia i ventall d’estils de referncia.

CATALUNYA-HONGRIA-UCRAìNA-XILE
Ê

Tots els concerts, excepte el de
Taraf de Ha•douks, s—n gratu•ts.
Coorganitzat amb: Recomanat per
Ê
TORNAR A L'êNDEX